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밤깍두기 Chestnut kimchi
한국인의 밥상 527회 (21.09.09)
"천고마비의 계절, 가을맞이 밤 밥상"
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생밤으로 겉절이처럼 담궈 먹는다.
이곳에서는 당근도 밤처럼 깍아서 넣고 양파, 파 등등 넣어서 담궜다.
You can also make kimchi with raw chestnuts.
It can be fermented, but it is usually eaten with fresh kimchi.
검색을 해보니 생밤을 율피를 깍지않고 사용하는 곳도 있었다.
소금물에 담궈 절여준 다음 김치 양념에 무쳐준다. 아삭하게 맛있다고 한다.
I searched and found out.
Peel off the outer skin of chestnuts and remove the inner skin according to your taste.
The inner shell is used as a medicinal ingredient called Yulpi.
Salted chestnuts in salt water. Mix it with the kimchi seasoning.
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