평양만두 Pyongyang dumplings (Pyongyang Mandu)
한국인의 밥상 526회 (21.09.02)
“TV의 맛, 세상을 위로하다”
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평양만두가 뭘 말하는지 정확히 잘 몰랐는데 검색해보니 크고 숙주나 두부 이런것들이 많이 들어가서 담백한 맛이 특징이라고 하는 것 같다.
이 곳의 평양만두의 특징은 씻은 김치를 썰어서 넣는것이 아니고 배추를 그냥 소금에 절여서 넣는것 이라고 한다.
(여기 위치는 약수역 근처로 이름은 처가집이라고 한다.)
I was not familiar with the characteristics of Pyongyang dumplings.
So I searched and it's size big. And the main ingredients are vegetables and tofu, lean pork.
It is characterized by a mild plain taste.
Usually other places wash and mince kimchi. But this places cabbage is salted and used.
(The name of this place is cheogajib. The location is in the link below.)
절인 배추에 고춧가루, 당면, 기름기 없는 다진 살코기, 부추를 듬뿍넣는다.
Add plenty of red pepper powder, glass noodles, lean pork, and chives to the salted cabbage.
이렇게 만두소를 만들어 하루정도 숙성을 시킨 다음 만두를 빚는다.
Use this one day later. And make mandu.