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신기한 레시피

밤조림

by 수비수비 2021. 9. 16.
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밤조림 Braised chestnuts

영화 "리틀포레스트"

Movie "Little Forest"

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1 밤의 겉껍질을 깐다. 물에 담궈두면 잘까진다고 하는 사람도 있다. 

Peel the outer skin of the chestnut. If you soak it in water, it's easy to peel off.

Use the inner shell without peeling it.
The inner shell is called Yulpi as a medicinal ingredient.

2 베이킹소다를 넣어 불린다. 율피의 떫은맛을 제거하는 작업이다.

Add baking soda and soak it. It is the work of removing the astringent taste of Yulpi.

 

3 담궈둔 밤을 그대로 냄비에 넣어 30분 정도 끓인다. 끓으면 찬물에 세척 하고 다시 끓이는 과정을 세 번 반복한다.
Boil the soaked chestnuts in a pot for about 30 minutes. 
When it boils, wash it in cold water and repeat the boiling process three times.


4 찬물에 씻으면서 발견되는 밤 줄기는 살살 제거한다.

While washing in cold water, gently remove chestnut stems from chestnut shells.

5 냄비에 밤과 물, 밤의 60% 정도 분량의 설탕을 넣고 한시간 반정도 졸인다.

Put 60% of water, chestnuts, and sugar in a pot and boil it down for about an hour and a half.

6 간장 1스푼을 넣어준다. (와인이 있으면 넣어도 좋다.)
Add 1 spoon of soy sauce. (If you have wine, you can put it in.)

 

7 열탕 소독 용기에 밤이 잠기도록 넣어주면 완성된다.
Disinfect the container hot. Put the chestnuts in a container so that they are soaked in syrup.

한달 정도 숙성한 뒤 먹으면 시럽이 밤에 베어들어 달콤하고 쫄깃해 더 맛있다고 한다.
It is said that after about a month, it becomes chewy and tastes better.
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콩자반처럼 간장양을 더 많이 넣어 반찬처럼 만드는 방법도 있다.

이때는 호두나 땅콩같은 견과류를 더해서 만들기도 한다.

There is a braised beans made by boiling beans in soy sauce, and like that, you can increase soy sauce to make it like a side dish of rice. In this case, nuts such as walnuts and peanuts can be added to make it.

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